Wat is HAweb?

HAweb is een online platform, waar huisartsen kennis en ervaring kunnen delen. HAweb is een gezamenlijk product van de Landelijke Huisartsen Vereniging en het Nederlands Huisartsen Genootschap en bedoeld voor de leden van beide verenigingen.

 

Wat kan ik met HAweb?

HAweb bestaat uit vijf onderdelen:

  • Ledenforum: de plek waar u kunt discussiëren met andere huisartsen.
  • Groepen: in groepen kunt u nieuws en documenten delen met groepsgenoten en discussies voeren. U kunt zelf een groep aanmaken of u aansluiten bij bestaande groepen.  
  • Netwerk: u kunt binnen HAweb een eigen netwerk opbouwen door contact te leggen met collega’s. Op de Netwerk-pagina ziet u vervolgens een overzicht van de activiteiten die uw contacten ondernemen op HAweb.
  • Dashboard: dit is uw eigen ‘prikbord’ met handige overzichten van informatiebronnen, voor gebruik in de spreekkamer en daarbuiten. Denk daarbij aan richtlijnen en standaarden, formulieren, wetenschappelijke artikelen en zorgmedia.
  • Vacatures: de vacaturebank met vacatures voor huisartsen en ondersteunend personeel. Leden van LHV en NHG kunnen gratis vacatures plaatsen voor personeel, praktijkoverdracht, waarneming, of wanneer zij zelf op zoek zijn naar een baan/praktijk. Alle gebruikers van HAweb kunnen op vacatures reageren.

 

Voor wie is HAweb?

Alle huisartsen die lid zijn van de LHV of het NHG kunnen gratis gebruik maken van HAweb. Een aantal andere groepen krijgen beperkt toegang tot sommige onderdelen van HAweb:

  • Het ledenforum is exclusief voor leden van de LHV en NHG. Bureaumedewerkers van LHV en NHG kunnen hier ook berichten plaatsen en antwoorden geven op uw vragen.
  • Bij groepen kunnen leden anderen uitnodigen om als ‘gast’ lid worden van een specifieke groep op HAweb. Praktijkmanagers en POH's kunnen zelf ook groepen aanmaken. 
  • Buiten de leden kunnen Praktijkmanagers en POH's ook vacatures bekijken en aanmaken. 

 

Is HAweb veilig?

Ja, HAweb is een besloten netwerk dat uitsluitend toegankelijk is voor ingelogde gebruikers. De exploitatie van HAweb is volledig in handen van de LHV en het NHG, zonder betrokkenheid van externe partijen. De informatie op HAweb is niet vindbaar door zoekmachines, zoals Google. HAweb is daarnaast voorzien van een beveiligingscertificaat, waarbij gegevens versleuteld worden verwerkt. De gegevens van gebruikers van HAweb worden onder geen enkele voorwaarde aan derden verstrekt

 

Hoe kan ik me aanmelden voor HAweb?

Bent u lid van de LHV en/of het NHG, dan kunt u zich gemakkelijk aanmelden. U hoeft slechts enkele gegevens in te vullen om een profiel aan te maken en dan kunt u gelijk aan de slag. U kunt zich hier aanmelden.

Bent u praktijkondersteuner of praktijkmanager, dan kunt u een POH-account aanvragen of een account voor praktijkmanagers. Overige personen kunnen een gastaccount krijgen met beperkte rechten. Dit kan uitsluitend op uitnodiging van een groepsmanager.